Digitale Transformatie; de basis voor Innovatie

Vergroot de flexibiliteit en innovatiekracht van jouw organisatie

Digitale Transformatie; de basis voor Innovatie
Vergroot de flexibiliteit en innovatiekracht van jouw organisatie

Digitale transformatie is de integratie van digitale technologie in alle onderdelen van een bedrijf, waardoor de manier waarop u werkt en waarde levert aan klanten fundamenteel verandert. Het is ook een culturele verandering die van organisaties vereist dat ze voortdurend de status quo uitdagen, experimenteren en zich niet uit het veld laten staan bij mislukkingen.

Wat is digitale transformatie?
Omdat digitale transformatie er voor elk bedrijf anders uit zal zien, kan het moeilijk zijn om een ​​definitie te geven die voor iedereen van toepassing is. In algemene termen definiëren we digitale transformatie echter als de integratie van digitale technologie in alle onderdelen van een bedrijf, wat resulteert in fundamentele veranderingen in de manier waarop bedrijven werken en hoe ze waarde leveren aan klanten. Afgezien daarvan is het een cultuurverandering die van organisaties vereist dat ze voortdurend de status quo uitdagen, experimenteren en zich vertrouwd maken met minder succesvolle initiatieven. Dit betekent soms dat u afstand moet nemen van lang bestaande bedrijfsprocessen waarop bedrijven zijn gebouwd ten gunste van relatief nieuwe werkwijzen die nog steeds worden gedefinieerd.

Waarom is digitale transformatie belangrijk?
Het ‘waarom’ van de digitale transformatie van uw organisatie kan bijvoorbeeld liggen in het verbeteren van de klantervaring, het verminderen van wrijving, het verhogen van de productiviteit of het verhogen van de winstgevendheid. Of, als een ambitieus statement, kan het erom gaan de absoluut beste te worden om zaken mee te doen, gebruikmakend van digitale technologieën die jaren geleden niet beschikbaar waren.

Een bedrijf kan om verschillende redenen digitale transformatie aangaan. Maar verreweg de meest waarschijnlijke reden is dat ze moeten: het is een kwestie van overleven. In de nasleep van de pandemie en de economisch lastige tijden is het vermogen van een organisatie om zich snel aan te passen aan verstoringen in de toeleveringsketen, time-to-market-druk en snel veranderende klantverwachtingen van cruciaal belang geworden.

Technologie en digitale transformatie?
Een belangrijk element van digitale transformatie is natuurlijk technologie.
Maar het gaat toch vaak meer om het verlaten van verouderde processen en verouderde technologie dan om het toepassen van nieuwe technologie. Het gaat ook om het mogelijk maken van innovatie binnen de organisatie.

 

Heeft u vragen over Digitale Transformatie voor uw bedrijf? Of wilt u stappen vooruit zetten in de Digitale Transformatie voor uw organisatie?
Aarzel niet en neem gerust contact met ons op.

Mail naar: info@ilane.nl of bel: +31 73 6232935

 

 

Kantoor

iLane BV
Rietveldenweg 49F
5222 AP 's-Hertogenbosch

Telefoon

+31 73 6232935

Email

info@ilane.nl